Naslovnica
25. 06. 2019.

Čestitka sindikata obrazovanja povodom 5. oktobra SVJETSKOG DANA NASTAVNIKA

Svjetski dan nastavnika se obilježava 5. oktobra svake godine od 1994. godine u više od 100 zemalja svijeta i predstavlja veoma značajan datum u kalendaru cijele obrazovne zajednice. Taj dan je prilika da se pokaže da je rad nastavnika jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva, te da se kao takav i cijeni. Dan nastavnika je prilika za promociju ILO / UNESCO Preporuka o statusu nastavnika (1966) i UNESCO Preporuka o statusu nastavnog osoblja u visokom obrazovanju (1997), koja ove godine obilježava svoj jubilej, 20. godišnjicu usvajanja na Generalnoj konferenciji UNESCO-a.


Education International - Svjetska organizacija prosvjetnih radnika, čiji smo punopravni članovi, ovogodišnji Peti oktobar - Svjetski dan nastavnika obilježava pod motom: „PODUČAVANJE U SLOBODI, OSNAŽIVANJE NASTAVNIKA!Ovom prilikom svim nastavnicima u Bosni i Hercegovini i svijeta koji su sada ili ranije poučavali djecu, želimo sretan 5. OKTOBAR – SVJETSKI DAN NASTAVNIKA.


  • Pismo Sindikalnim organizacijama povodom 5. oktobra: PDF
  • Plakata povodom Svjetskog dana nastavnika: PDF


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter