• dsc_3743.jpg
  • dsc_3749.jpg
  • slika_2_home_page.jpg
  • slika_3_home_page.jpg
  • slika_4_home_page.jpg
  • slika_5_home_page.jpg
  • slika_6_home_page.jpg
  • slika_7_home_page.jpg
  • slika_8_home_page.jpg
  • slika_10_home_page.jpg
  • slika_11_home_page.jpg
Naslovnica » Dopisi
22. 04. 2018.

Dopisi

Informacija sa sastanka iz Varšave

Predstavnici Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine su prisustvovali radnom sastanku, održanom u Varšavi, u periodu 9-10. juna 2014. godine, u čijem radu je učestvovalo 18 učesnika iz devet zemalja i 10 sindikata obrazovanja sa područja Centralne i Istočne Evrope, a čiji je domaćin bio Sindikat učitelja Poljske (ZNP).

 

INFORMACIJA SA SASTANKA

Pismo podrške Sindikatu hrvatskih učitelja

 

 

 

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine je uputio pismo podrške Sindikatu hrvatskih učitelja za donošenje Zakona protiv outsourcinga

PISMO PODRŠKE

 

 

 

 

 

 

 

Odluka o imenovanju počasnih članova i Odluka o dodjeli posebnih priznanja članovima SSOOIO FBIH

U skladu sa članom 11. i članom 85. Statuta Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine, a na osnovu Zaključka sa XXI sjednice Sekretarijata Upravnog odbora SSOOIO BIH, Akt broj: 01-1280/13 od 13.9.2013.g., te prijedloga kantonalnih/županijskih odbora SSOOIO FBIH, Skupština Samostalnog sindikata, na svojoj sjednici održanoj 30. novembra/studenog 2013. godine u Sarajevu usvojila je:

1. Odluku o imenovanju počasnih članova SSOOIO FBIH;

 

2. Odluku o dodjeli posebnih priznanja za doprinos u radu i razvoju SSOOIO FBIH

 

 

Pedagoški standardi i normativi za osnovni odgoj i obrazovanje u FBIH

U skladu sa potpisanim Protokolom o saradnji između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH, Radna grupa za izradu jedinstvenih pedagoških standarda u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja pri Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke, sastavljena od predstavnika Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, kantonalnih ministarstava obrazovanja i predstavnika sindikata izradila je prijedlog Pedagoških standarda i normativa za osnovni odgoj i obrazovanje u FBiH.

 

Sve eventualne primjedbe prijedloge i sugestije u vezi sa istim možete dostaviti najkasnije do četvrtka, 14. novembra/studenog 2013. godine putem e-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

S poštovanjem,

 

Predsjednik

Selvedin Šatorović, s.r.

 

Pedagoški standardi i normativi za osnovni odgoj i obrazovanje u Federaciji Bosne i Hercegovine

 

Štrajk upozorenja -7.10.2013.

 

 

Na osnovu člana 2. Zakona o štrajku („Sl. novine FBiH broj 14/00), članova 6. i 24. Statuta Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine, i članom 12. Pravila Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH, Sekretarijat Upravnog odbora, na svojoj XXI sjednici, održanoj 13. septembra/rujna (petak) 2013. godine u Sarajevu, jednoglasno je donio

O D L U K U

o organizovanju Štrajka upozorenja

pod motom

„Vratite dostojanstvo zaposlenicima JU Osnovna muzička škola Ilidža“

Štrajk upozorenja će biti organizovan u ponedjeljak, 7. oktobra/listopada 2013. godine, u periodu od 12:30 do 13:00 sati.

 

1. Odluka o organizovanju Štrajka upozorenja

2. Uputstvo za realizaciju Štrajka upozorenja

3. Informacija o dešavanjima u JU Osnovna muzička škola Ilidža

4. Poziv za medije

 

Stranica 3 od 5

Vi ste posjetilac broj:

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter